Login Form
Érdekességek, gyakori kérdések

 

Van-e fertőzésveszély a sószobában, elkaphatjuk-e a másik betegségét?

Nem, a sószobában nincs fertőzésveszély, a magas só koncentráció antimikrobális hatást gyakorol, tehát a légtérbe kerülő baktériumok és vírusok a só hatására elpusztulnak! A só az ajtó nyitásakor az előtérbe is kikerül de itt fertőtlenítéssel is igyekszünk megőrizni a vírus- és baktériummentes környezetet. A játékok is „sósak”, de időszakonként ezeket is fertőtlenítjük.

 

Mennyibe kerül egy kúra?

A kúra egy 10 vagy egy 20 alkalmas bérlet vásárlásával kezdhető el. Fizethet alkalmanként is, de terápiás hatás csak teljes kúra elvégzése esetén biztosított! Kérem, nézze meg az „Árak” és az „Aktuális akciók” rovatokat! SZÉP-kártyával is fizethet nálunk és magán egészségpénztári számlát is tudunk adni.

Van magán egészségpénztári tagságom. Számít ez valamit?

Természetesen! Meglévő magán egészségpénztári tagság esetén a velünk szerződött egészségpénztári szolgáltató a kezelés díját (az általunk kiállított számla ellenében) teljes mértékben visszatéríti!

Van lehetőség részletfizetésre?

Indokolt esetben van rá lehetőség, kérem beszéljünk személyesen!

Milyen gyakran kell járni a kezelésekre?

A hosszú távú hatás érdekében indokolt a heti legalább háromszori látogatás. Hosszú távú hatás csak 10 vagy 20 alkalmas kúra után várható! Személyes tanácsot adunk a kezelések számát illetően.

Milyen gyakran lehet járni a kezelésekre?

Szükséges a kezelésekre minimum heti három alkalommal eljárni. De lehetőség van a napi kétszeri kezelésre is, amennyiben a két kezelés között minimum 4 óra eltelik!

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kúra időtartama minden esetben 1 óra. 6 év alatti gyermekek esetén a kezeléshez 45 perc is elegendő – de nekik is lehetőségük van az 1 órát végig kitölteni.

Milyen betegségekre jó ez a terápia?

Minden légúti tünettel járó betegségre. Többek között: krónikus bronchitis, obstruktív bronchitis, sinusitis, asztma, légszomj, mellkasi szúró fájdalom, köhögés (előforduló éjszakai köhögés, terhelésre jelentkező köhögés), krupp, orrfolyás, nyáklerakódás, megfázás, légúti allergiák (por allergia is), légúti nyálkahártya gyulladás, nyálka ödéma, rhinitis, tonsilitis (mandulagyulladás), arcüreggyulladás, hörgőszűkület, hörgőgyulladás, pneumónia (tüdőelégtelenség), COPD, pharyngitis, bronchiectatikus megbetegedések, tüdő infekciók, dohányzással összefüggő megbetegedések, influenza, rhinosinosopathia

Milyen sót használnak a sószobában?

A só Ausztirából származik, tisztított, adalékmentes, gyógyászati célra előállított, gyógyszerkönyvi minőségű bányasó.

Milyen időpontokban kezdődnek a kezelések?

Kérem, nézze meg a „Bejelentkezés, időpontok, kapcsolat” menüt!

Milyen ruhában kell menni?

A kezelésekre normál utcai ruhában lehet jönni. Sáros, vizes idő esetén felnőtteknek papucsot, lábzsákot adunk, gyermekeknek váltócipő javasolt. A hőmérséklet 20-22 Celsius fok, alacsony relatív páratartalom mellett.